Skip to main content

Sirove torte: Česta Pitanja

Ovdje pročitajte najčešća pitanja i odgovore.

Sirove torte

Što su sirove torte?

Često se opisuju kao dijetni deserti. Zato što sirove torte ne sadrže pšenično brašno, gluten, jaja, maslac ili margarin, mliječne proizvode ili druge životinjske proizvode, i ne sadrže soju i rafinirani šećer. Sirove torte i kolači izvrsna su alternativa za vegane ili ljude netolerantne na gluten i laktozu. Također su prepune superhrane i napravljene su od prirodnih sastojaka, a ne peku se na visokim temperaturama iznad 42 stupnjeva celzijusa.

Koje su dobrobiti sirove torte?

Sirove torte su napravljene na zdrav i hranjiv način. Torte se izrađuju od voća, orašastih plodova, hladno prešanih ulja kao kokosovo ulje ili kakao maslac, te prirodnih zaslađivača.

  • Agava sirup = kaktus
  • Ksilitol = breza
  • Kokosov šećer = cvijet kokosove palme
  • Kokosov nektar = nektar kokosove palme

Koriste se sjeckalica i blender, tako da nema visoke termičke obrade sve se miksa i slaže, te hladi u hladnjaku. U sirovoj torti je živa hrana i hranjiva za vaš organizam. Ove torte ne sjedaju teško na želudac nego mogu zamijeniti jedan obrok jer su i energetske zato što su pune orašastih plodova i zdravih masnoća, te prirodnih zaslađivača punog okusa.

Kakav je okus sirove torte ako nema šećera?

Ne koristimo šećer za izradu naših sirovih torta, kao zaslađivač obično dodamo agavu, kokosov nektar ili šećer kokosovog cvijeta i ksilitol, a koristimo i prirodni šećer iz svježeg voća.

Sastojci

Odakle sastojci koji se koriste za sirove torte i jesu li certificirani?

Koristim ekološke sastojke organskog i strogo kontroliranog podrijetla, uglavnom naručujem od distributera, a dolaze izravno iz zemlje podrijetla poput organskog kakaa iz Perua.

Budući da sam jedna od prvih donijela koncept sirove hrane u Hrvatsku, prva sam registrirala proizvodnju sirovih slastica prema HACCP standardu i time potvrdila sigurnost svojih proizvoda.

Koji kakao koristite u sirovim tortama?

Krajem 2019 godine otputovala sam u Peru. Željela sam naučiti o plantažama ”cacaa”, upoznati ljude koji tamo rade i naučiti više o cijelom ovom dijelu procesa koji uključuje uzgoj, branje, ljuštenje, fermentaciju, sušenje, prženje i ljuštenje ”cacao” zrna. Bilo je to nevjerojatno putovanje, putovanje mog života, naučila sam cijeli proces … i shvatila sam da kvalitetu dobrog kakaa ne određuje samo dobro temperirana čokolada ili odlična kombinacija s ostalim sastojcima; niti je određuju strojevi u kojima su table čokolada proizvedene; Saznala sam da se kvaliteta čokolade određuje prvenstveno kvalitetom ”cacao” zrna. A kvaliteta ”cacao” zrna zauzvrat je određena kvalitetom tla, zaštitom od sunca itd. Od toga dana koristim samo organski kako iz Perua.

Prodajete li sirove torte bez šećera?

Ne koristimo šećer za izradu naših sirovih torti! Kao zaslađivač obično dodamo agavu ili kokosov nektar, te šećer kokosovog cvijeta i ksilitol, a koristimo i prirodni šećer iz svježeg voća. Naši sirovi kolači zaslađeni su s voćem, datuljama i izborom između agavina sirupa, kokosovog nektara ili ksilitola za opciju bez šećera. Ne koristimo rafinirani šećer. Sve je zaslađeno prirodno.

Koristite li mlijeka, med, jaja ili druge životinjski derivate?

Ne, mliječne proizvode ne koristimo za proizvodnju sirovih torti. Ponosni smo nositelj vegan certifikata.

Sadrže li vaše sirove torte orašaste plodove?

Da, glavni sastojak sirovih torti su indijski oraščići, ali radimo i sirove torte bez orašastih plodova. Može sadržavati tragove orašastih plodova jer naša kuhinja svakodnevno obrađuje orašaste plodove.

Koristite li prirodno ili umjetno bojanje?

Kao i svi sastojci koje koristim, i boja dolazi iz prirodnog podrijetla. Koristim pigmente iz voća i povrća – Blue Majik prah plavih algi, prah sušene maline ili cikle i moj omiljeni začin kurkuma koji daje lijepu žutu boju i hranjiv je.

Vrste prehrane

Gluten

NE! Sve naše torte ne sadrže gluten. U našoj kuhinji se ne koriste glutenski proizvodi.

Jesu li vaše sirove torte bez glutena i mliječnih proizvoda?

Da, naše sirove torte rade se u kuhinji bez glutena i mliječnih proizvoda, a koristimo samo sastojke bez glutena i mliječnih proizvoda.

Jesu li vaše sirove torte paleo-friendly?

Naši sirove torte su paleo- friendly, jer ne koristimo žitarice ili rafinirani šećer. Imamo posebnu ponudu samo za osobe koje su na paleo prehrani.

Jesu li vaše sirove torte prikladne za vegane?

Da, jesu! Naše sirove torte također ne sadrže gluten, mliječne proizvode, soju i rafinirani šećer. Ne koristimo med tako da su prikladne za vegane u svakom smislu, te smo ponosni nositelj vegan certifikata.

Jesu li sirove torte prikladne za osobe alergične na laktozu i gluten?

Budući da nijedan od sirovih torti ne sadrži mliječne proizvode ili sastojke koji sadrže gluten, prikladni su za ljude alergične na navedene sastojke. Sirove torte također ne sadrže jaja i ostale sastojke životinjskog podrijetla što ih čini pogodnima i za vegane.

Jesu li sirove torte prikladni za dijabetičare?

U tortama koristi se samo prirodna sladila poput ksilitola, šećera od kokosovog cvijeta, sirupa od agave, kokosovog nektara, što ih čini pogodnima za dijabetičare.

Dostava

Da li dostavljate sirove torte?

Sirove torte možemo dostaviti u urede, zgrade, obiteljske kuće i restorane u Zagrebu. Besplatna dostava unutar zona 1 i 2. Naplaćivat će se druge zone. Možete pogledati ovdje.

Može li dostava biti isti dan?

Nažalost ne. Vaša se narudžba izrađuje tako da je torta svježa i bit će spremna bilo kad od 2 do 4 radnih dana, ovisno o tome koliko smo zauzeti tog tjedna.

Uvijek nas možete kontaktirati na mob 091 6464002 i provjeriti koje su torte dostupne za isti dan, te dođete preuzeti kod nas u našim prostorijama.

Možete li dostaviti izvan Zagreba?

Ne, torte su dostupne samo za grad Zagreb.

Mogu li preuzeti tortu kod vas?

Možete, preuzimanje je na našoj adresi proizvodnje torti u Zagrebu, Dubrava.

Kako mogu naručiti torte, a isporuka bude dostupna za cijelu Hrvatsku? Dostavljate li izvan Hrvatske?

Sirove torte dostavljamo samo za grad Zagreb. Morate naručiti najmanje 2-4 dana unaprijed. Možete naručiti putem telefonskog poziva, e-pošte ili putem web stranice. Također postoji mogućnost dogovora da svoje sirove torte preuzmete na adresi na kojoj se izrađuju torte.

Naručivanje

Koliko najranije treba naručiti sirovu tortu?

Da biste osigurali da ćete do određenog datuma dobiti željenu tortu, svakako je naručite i navedite detalje najkasnije 3-4 dana ranije. Na taj način možemo pripremiti, ukrasiti i uvrstiti u raspored isporuke. Kod svake torte imate navedeno koliko je minimalan rok isporuke, jer nije isto da li naručujete klasik, limited edition ili na poseban zahtjev.

Koliko unaprijed trebam poslati narudžbu?

Zahtijevamo da kupac naruči najmanje četiri dana unaprijed za cijelu našu ponudu torti, tako da bi bili sigurni. Sirove klasične torte obično se mogu pripremiti uz kraću najavu.

Kako izvršiti narudžbu?

Pogledajte cijelu našu ponudu torti na webu. Pratite obrazac za narudžbu, obavezno upišite kontakt broj, adresu i ostale važne informacije. Potvrdu narudžbe ćete dobiti na email i kontaktirati ćemo vas prije dostave. Naručiti se isto može putem telefonskog poziva, e-pošte ili putem web stranice, te društvenih mreža Instagram i Facebook.

Mogu li naručiti neplanirani dan za dostavu?

Možete nas kontaktirati, ako imamo nešto gotovo u našim hladnjacima onda možete doći preuzeti sirovu tortu na našu adresu. U ovakvim neplaniranim narudžbama ne vršimo dostavu.

Čuvanje i rok trajanja

Čuvanje i rok trajanja

Čuvanje u hladnjaku 7 dana službeno prema dokumentima. U praksi torte ne gube okus, blago toniraju, ali to ne mijenja njihove hranjive kvalitete.

U našim sirovim tortama najbolje je uživati ​​na dan isporuke, ali se mogu čuvati u hladnjaku do 7 dana. Ako želite polako uživati, preporučujemo zamrzavanje proizvoda prilikom isporuke. Maksimalno vrijeme zamrzavanja može biti 8 tjedana.

Može li se zamrznuti torta?

Možete tortu zamrznuti i polako vaditi iz zamrzivača po potrebi i želji za slatkim. Preporučujemo zamrzavanje torte maksimalno do 8 tjedana.

Smrznute torte prije posluživanja treba ostaviti 3 sata na sobnoj temperaturi ili je možete ostaviti u hladnjaku preko noći prije posluživanja. Nakon odmrzavanja upotrijebite u roku od 7 dana.

Ostalo nam je puno torte. Što da napravim?

Torta u hladnjaku može stajati do 7 dana ili je možete zamrznuti i polako vaditi iz zamrzivača po potrebi i želji za slatkim. Smrznute torte prije posluživanja treba ostaviti 3 sata na sobnoj temperaturi ili je možete ostaviti u hladnjaku preko noći prije posluživanja. Nakon odmrzavanja upotrijebite u roku od 7 dana.

Preporučujemo zamrzavanje torte maksimalno do 8 tjedana ili 2 mjeseca.

Preuzeo sam sirovu tortu, ali još uvijek je smrznuta. Što da napravim?

Zamrzavanje je dio postupka izrade sirovih torti, vaša se narudžba isporučuje izravno iz naše kuhinje, pa je normalno ako ponekad utvrdite da je vaša sirova torta još uvijek smrznuta. Sve što trebate je staviti ih u hladnjak i ostaviti da se otope 45-60 minuta. Isto se odnosi i na sirove torte koji su se spustili na sobnoj temperaturi. Samo ih stavite u hladnjak. Naše sirove torte najbolje je poslužiti ohlađene i imaju konzistenciju glatke i kremaste torte.

Ambalaža i pakiranje

Kako su pakirane torte?

Sirove torte prije dostave pakiramo u kartonske kutije koje smo izradili po posebnoj mjeri, tj. ovisno o veličini torte koju izaberete. Sirovu tortu stavljamo direktno iz kalupa na kartonski podložak, te u kartonsku kutiju.

Koje veličine kutija imate za sirove torte?

Naše sirove torte pakiramo u dvije veličine 24x24x20cm i 30x30cmx20cm.

Zašto odabrati Raw Cakes by Mihaela Brijak?

Izrada sirovih torti je moja strast i predstavlja čist, zdrav i hranjiv način života. Moje sirove torte su ručni rad od voća i orašastih plodova i stvorene za vaše zdrave poslastice. Vjerujem da je najbolje mjesto za poboljšanje zdravlja ono što jedete zato torte radim od pravih organskih namirnica i sezonskog voća do kojeg mogu doći.

Raw Cakes by Mihaela Brijak inspirirana prirodom.

Jesu li sirove Mihaeline torte ručno izrađene i gdje se proizvode?

Sve sirove torte su ručno rađene u Hrvatskoj. Mihaela ih sama izrađuje s puno ljubavi, a ponekad i cijela obitelj pomogne u većim narudžbama. Zato je ovo ujedno i marka koja predstavlja istinski mali obiteljski posao.

Ne mogu odlučiti koju tortu odabrati. Postoje li definirane kategorije?

Iako ne postoje definirane kategorije, među Raw Cakes by Mihaela tortama možete pronaći više vrste različitih sirovih torti kao klasične i limited edition, te na poseban zahtjev. Postoje energizirajuće i osvježavajuće, neke napravljene za ljubitelje čokolade, ljubitelje lješnjaka ili voća, a neke izrađene od egzotičnih sastojaka poput manga ili lucume. Sastojke svakog proizvoda možete pronaći u njegovom opisu. Također nas možete kontaktirati u bilo kojem trenutku ako imate dodatnih pitanja i želja, ili možete kupiti poklon bon i prepustiti izbor osobi koju želite iznenaditi.

Hoćete li proširiti / promijeniti svoju ponudu?

Uvijek postoji mogućnost da se ponuda proizvoda promijeni (prema željama i potrebama kupaca) ili da se prilagodi trenutnoj sezoni. Na primjer, sirove torte limited edition: „Blue Breeze”, „Coconut Happiness”, „Hazelnut Party”, „Green Joy”, „Strawberry Kiss” i „Tropical Summer” dostupni su samo kad su sastojci za njih u sezoni kako biste ih mogli dobiti svježe.

Možemo li naručiti torte po mjeri ili torte za ugostiteljske svrhe?

Sirove torte imaju B2C i B2B ponudu, a već smo uspješno surađivali s različitim poslovnim partnerima (hoteli, ugostiteljske usluge …). Slobodno nas kontaktirajte sa svojim željama i možemo stvoriti prilagođenu ponudu za vaše potrebe.

Close Menu

+385 916464646

error:
Scan the code